Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Izületi gyulladásra - természetes módszerek
  2023-11-22 21:46:04, szerda
 
  Az ízületi gyulladás okozta fájdalom kezelése egyszerű és hatékony módszerekkel

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegek nagyon jól tudják, hogy mennyi fájdalommal jár együtt ez a betegség. Az ízületi gyulladás okozta fájdalmat egyszerű és hatékony módszerekkel is csökkenthetjük, amelyek remekül kiegészítik az orvos által előírt terápiát.

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek gyakran írnak fel gyulladáscsökkentő gyógyszereket. Ha nem szeretnénk gyógyszert szedni, akkor válasszunk valamilyen hatékony, a gyulladás csökkenését elősegíti kenőcsöt és krémet. Sok esetben már ezekkel is nagyon sok javulást lehet elérni, és ezeknek a kenőcsöknek általában nincs semmilyen káros mellékhatásuk sem.

Egyes étrend-kiegészítők is nagyon sokat segíthetnek az ízületi gyulladás csökkentésében, ilyen például a halolajkapszula, a kurkuma, a gyömbér vagy éppen a fokhagyma. Ezek a kiegészítők nagyon hatékonyan képesek a gyulladás csökkentésére és a fájdalom enyhítésére. Próbáljuk ki a glükozamint, ugyanis ez a kiegészítő is enyhítheti a panaszokat.

Az ízületi gyulladás nemcsak fájdalommal, hanem az ízületek merevségével is együtt jár. A meleg fürdő nagyon sokat enyhíthet a meglévő panaszokon. Az esti kádfürdő nagyon hasznos lehet azok számára, akik ebben a betegségben szenvednek. Arra ügyeljünk, hogy a víz ne forró, csupán meleg legyen. A kedvező hatás fokozása érdekében adhatunk a fürdővízhez egy kevés Epsom-sót is.

A túlsúly nemcsak óriási terhet, hanem stresszt is okoz az ízületekben. A fogyás, az ideális testsúly fenntartása lehet az egyik módja a fájdalom csökkentésének, megszüntetésének. Már néhány kilogrammnyi súlyfelesleg leadása is nagyfokú stressztől szabadítja meg a szervezetet, ez esetben az ízületeket.

Azok, aki ízületi gyulladásban szenvednek, mindenképpen sajátítsák el a helyes testtartást, mivel a görnyedt tartás csak tovább fokozza az ízületi fájdalmakat, különösen azoknál, akiknek a nyak és a hát ízületei fájnak. Akik számítógépes munkát végeznek, gyakran szenvednek ízületi panaszoktól, hiszen ez esetben is legfőképpen a nyak-, a váll- és a hátízületek vannak igénybe véve. Mindenképpen meg kell tanulni helyes ülni a számítógépasztalnál, és az ülő munkát végzők számára az is rendkívül fontos, hogy mindennap mozogjanak.

A fizikai aktivitás egyszerű és hatékony gyógyszermentes módszer az ízületi gyulladás fájdalmának enyhítésére. A fizikai aktivitás csökkentheti a fájdalmat, javíthatja az ízületi gyulladásban szenvedő személyek hangulatát, illetve életminőségét. A rendszeres fizikai aktivitás hozzájárulhat a jobb alváshoz, támogathatja a csontok egészségét, az agy egészségét és a súlykontrollt is. A fizikai aktivitás csökkenti más krónikus betegségek, például a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának kockázatait, és segíthet kezelni is ezeket az állapotokat. Egy felnőtt embernek hetente legalább 150 perc mérsékelt intenzitású fizikai aktivitásra van szüksége.

Az ízületi sérülések ízületi gyulladást okozhatnak, vagy súlyosbíthatják a meglévő állapotot. Válasszunk olyan tevékenységeket, amelyek kellemesek és könnyűek az ízületeknek, ilyen például a gyaloglás, a kerékpározás vagy az úszás. Ezek a tevékenységek alacsony sérülési kockázattal járnak, ráadásul nem okoznak plusz terhet és stresszt az ízületek számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésének, halolajkapszula, gyógyszermentes, súlyosbíthatják, tevékenységeket, csökkentésében, kialakulásának, szívbetegségek, csökkenthetjük, csökkentésének, életminőségét, csökkentésére, tevékenységek, gyógyszereket, hozzájárulhat, mellékhatásuk, cukorbetegség, súlykontrollt, gyulladásban, merevségével, számítógépes, módszerekkel, támogathatja, mindenképpen, csökkentheti, súlyfelesleg, kilogrammnyi, kerékpározás, ízületeknek, enyhítésére, aktivitásra, glükozamint, fájdalommal, kiegészítők, intenzitású, testtartást, ízületi gyulladás, ízületi gyulladásban, orvos által, gyulladás csökkenését, kenőcsöknek általában, gyömbér vagy, kiegészítők nagyon, gyulladás csökkentésére, fájdalom enyhítésére, ízületek merevségével, meleg fürdő, meglévő panaszokon, esti kádfürdő, betegségben szenvednek, kedvező hatás, kevés Epsom-sót,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nagyi telefonál  Png virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Nagyon különös  Egy bizonyos határt  Idő  Sokan azt tartják  Lóhere  Bertolt Brecht -től idézet  A kételkedés kezelése  Amikor Jézus rátapos a lábadra  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Soha ne kedvezz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Julian Brass gondolata  Nem számIt  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png lepke  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Kerüld el az evangélium örömén...  Akik bántanak téged  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Png telefon  Paul David Tripp Április 21  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Próbálj meg ...  Neked tudnod kell  210 éve született a SZÓZAT meg...  Irgalom és ítélet  Hazára minden embernek szükség...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Reggel van  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
ízületi gyulladás, ízületi gyulladásban, orvos által, gyulladás csökkenését, kenőcsöknek általában, gyömbér vagy, kiegészítők nagyon, gyulladás csökkentésére, fájdalom enyhítésére, ízületek merevségével, meleg fürdő, meglévő panaszokon, esti kádfürdő, betegségben szenvednek, kedvező hatás, kevés Epsom-sót, túlsúly nemcsak, ideális testsúly, egyik módja, fájdalom csökkentésének, helyes testtartást, görnyedt tartás, ízületi fájdalmakat, hátízületek vannak, fizikai aktivitás, rendszeres fizikai, jobb alváshoz, csontok egészségét, cukorbetegség kialakulásának, felnőtt embernek, ízületi sérülések, meglévő állapotot, kerékpározás vagy, tevékenységek alacsony, ízületek számára, megszüntetésének, halolajkapszula, gyógyszermentes, súlyosbíthatják, tevékenységeket, csökkentésében, kialakulásának, szívbetegségek, csökkenthetjük, csökkentésének, életminőségét, csökkentésére, tevékenységek, gyógyszereket, hozzájárulhat, mellékhatásuk, cukorbetegség, súlykontrollt, gyulladásban, merevségével, számítógépes, módszerekkel, támogathatja, mindenképpen, csökkentheti, súlyfelesleg, kilogrammnyi, kerékpározás, ízületeknek, enyhítésére, aktivitásra, glükozamint, fájdalommal, kiegészítők, intenzitású, testtartást, betegségben, állapotokat, fájdalmának, kockázatait, fürdővízhez, kiegészítik, fenntartása, csökkenését, ízületekben, fájdalmakat, panaszoktól, legfőképpen, szervezetet, kenőcsöknek, kockázattal, hátízületek, segíthetnek, szenvednek, egészségét, rendszeres, szabadítja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.